Hygieniaturvamaksu

Turvalliset kuljetukset koronaepidemiasta huolimatta – hygieniaturvamaksu uudelleen käyttöön maantielogistiikassa 17.1.2022.

Tiedote 11.1.2022

Hygieniaturvamaksu uudelleen käyttöön maantielogistiikassa 17.1.2022

Koronasta huolimatta takaamme turvalliset ja laadukkaat kuljetukset, vaikka vallitseva tilanne on heijastunut myös meidän toimintaamme monella tavalla. Kuljettajamme kohtaavat kuljetuksen eri vaiheissa useita ihmisiä, joten korkealaatuinen suojaaminen on tärkeää kaikkien osapuolten kannalta.

Nopeasti heikentyneen koronatilanteen takia otamme maanantaina 17.1.2022 uudelleen käyttöön hygieniaturvamaksun, joka on 1,90 euroa/rahtikirja, jotta voimme edelleen varmistaa kuljetusten laadukkaan toimittamisen koronaturvallisesti.

Otamme koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet erittäin vakavasti, ja seuraamme tarkasti niin THL:n kuin muidenkin viranomaisten antamia ohjeistuksia. Teemme jo useita koronaan liittyviä turvallisuustoimenpiteitä:

 • Teemme kuljetustensuunnittelun ja valvonnan niin, että vältämme tiedossa olevat tilanteet, joissa koronatartunnan riski on olemassa.
 • Olemme jakaneet kuljettajille kasvomaskeja, joita he käyttävät tilanteissa, joissa se on välttämätöntä.
 • Kuljettajamme noudattavat ohjeistuksen mukaisia turvavälejä.
 • Olemme jakaneet käsihuuhdetta autokohtaisesti.
 • Hanskojen pitämisen tarvetta on korostettu.
 • Noudatamme asiakkaiden lastauspaikkojen sekä vastaanottajien purkukohteiden erityisiä koronaohjeita.

Toistaiseksi voimassa oleva hygieniaturvamaksu koskee kaikkia lähettäviä maantielogistiikan asiakkaitamme. Hygieniaturvamaksu poistuu, kun tartuntatapaukset ja niistä seuraavat suojaavat toimenpiteet ovat asianmukaisella tasolla normaalitilanteen mahdollistamiseksi. Tiedotamme tästä erikseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: Koronaepidemian seurantatiedot

Tiedote 27.9.2021

Hygieniaturvamaksu poistuu käytöstä 1. lokakuuta

Kotimaan maantielogistiikassa koronaepidemian myötä käyttöön otettu hygieniaturvamaksu poistuu 1. lokakuuta 2021 alkaen.

Kuljettajien korkealaatuinen suojaamisen tarve on ollut monessa eri kohteessa kuljetusten aikana, sillä kuljettajamme kohtaavat työssään runsaasti eri ihmisiä tavaraa lastattaessa, purettaessa vastaanottajilla sekä papereita käsiteltäessä. Kuljettajien terveysturvallisuudesta on pystytty pitämään huolta ja tästä kiitos kuuluu myös asiakkaillemme ja olemme pystyneet takaamaan turvalliset ja laadukkaat kuljetukset myös koronan aikana.

Tiedote 8.10.2020

Hygieniaturvamaksu

Turvalliset kuljetukset koronaepidemiasta huolimatta – hygieniaturvamaksu tilapäisesti käytössä kotimaan maantielogistiikassa.

Koronan aiheuttama vallitseva tilanne on heijastunut toimintaamme monella tavalla. Olemme kuitenkin säilyttäneet kotimaan maantielogistiikassamme hyvän toiminnan laadun haastavan vuoden aikana. Tästä kiitos kuuluu myös asiakkaillemme – kuljettaminen on yhteispeliä.

Vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta pyrimme palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla taaten turvalliset ja laadukkaat kuljetukset. Kuljettajamme kohtaavat työssään paljon eri ihmisiä tavaraa lastattaessa, purettaessa vastaanottajilla sekä papereita käsiteltäessä, joten korkealaatuinen suojaamisen tarve on monessa eri kohteessa kuljetusten aikana. On hienoa, että asiakkaamme ovat toiminnassaan ottaneet kuljettajamme huomioon esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuden pestä käsiä, ja alati nopeampien kuljetusten vuoksi myös siistien WC-tilojen käytön mahdollistaminen on ollut meille tärkeää.

Koronaan liittyvä hygieniaturvatyömme tarkoittaa tällä hetkellä useita eri toimia:

 • Teemme kuljetustensuunnittelun ja ja -valvonnan niin, että vältämme ne tiedossa olevat tilanteet, joissa koronatartunnan riski on olemassa.
 • Olemme jakaneet kuljettajille kasvomaskeja, joita he käyttävät tilanteissa, missä se on välttämätöntä.
 • Kuljettajamme noudattavat ohjeistuksen mukaisia turvavälejä.
 • Olemme jakaneet käsihuuhdetta autokohtaisesti.
 • Hanskojen pitämisen tarvetta on korostettu.
 • Noudatamme lastaus- ja purkukohteiden erityisiä ohjeita.


2.11.2020 alkaen hygieniaturvamaksu on 1,90 euroa/rahtikirja, jotta voimme varmistaa samaan tapaan kuljetusten laadukkaan toimittamisen koronaturvallisesti. Toistaiseksi voimassa oleva hygieniaturvamaksu koskee kaikkia lähettäviä kotimaan maantielogistiikan asiakkaitamme. Hygieniaturvamaksu poistuu, kun koronatilanne mahdollistaa jälleen normaalin toiminnan. Tiedotamme tästä erikseen.

Otamme koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet erittäin vakavasti, ja seuraamme tarkasti niin THL:n kuin muidenkin viranomaisten antamia ohjeistuksia.