Hygieniaturvamaksu

Turvalliset kuljetukset kiihtyvästä koronaepidemiasta huolimatta – hygieniaturvamaksu käyttöön kotimaan maantielogistiikassa 2.11.

Koronan aiheuttama vallitseva tilanne on heijastunut toimintaamme monella tavalla. Olemme kuitenkin säilyttäneet kotimaan maantielogistiikassamme hyvän toiminnan laadun haastavan vuoden aikana. Tästä kiitos kuuluu myös asiakkaillemme – kuljettaminen on yhteispeliä.

Vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta pyrimme palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla taaten turvalliset ja laadukkaat kuljetukset. Kuljettajamme kohtaavat työssään paljon eri ihmisiä tavaraa lastattaessa, purettaessa vastaanottajilla sekä papereita käsiteltäessä, joten korkealaatuinen suojaamisen tarve on monessa eri kohteessa kuljetusten aikana. On hienoa, että asiakkaamme ovat toiminnassaan ottaneet kuljettajamme huomioon esimerkiksi tarjoamalla mahdollisuuden pestä käsiä, ja alati nopeampien kuljetusten vuoksi myös siistien WC-tilojen käytön mahdollistaminen on ollut meille tärkeää.

Koronaan liittyvä hygieniaturvatyömme tarkoittaa tällä hetkellä useita eri toimia:

  • Teemme kuljetustensuunnittelun ja ja -valvonnan niin, että vältämme ne tiedossa olevat tilanteet, joissa koronatartunnan riski on olemassa.
  • Olemme jakaneet kuljettajille kasvomaskeja, joita he käyttävät tilanteissa, missä se on välttämätöntä.
  • Kuljettajamme noudattavat ohjeistuksen mukaisia turvavälejä.
  • Olemme jakaneet käsihuuhdetta autokohtaisesti.
  • Hanskojen pitämisen tarvetta on korostettu.
  • Noudatamme lastaus- ja purkukohteiden erityisiä ohjeita.


THL:n mukaan koronavirusepidemian kiihtyminen näyttää jatkuvan. Tällä hetkellä toimimme hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa ja huonontuneesta koronatilanteesta johtuen otamme käyttöön maanantaina 2.11. hygieniaturvamaksun, joka on 1,90 euroa/rahtikirja, jotta voimme varmistaa samaan tapaan kuljetusten laadukkaan toimittamisen koronaturvallisesti. Toistaiseksi voimassa oleva hygieniaturvamaksu koskee kaikkia lähettäviä kotimaan maantielogistiikan asiakkaitamme. Hygieniaturvamaksu poistuu, kun koronatilanne mahdollistaa jälleen normaalin toiminnan. Tiedotamme tästä erikseen.

Otamme koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet erittäin vakavasti, ja seuraamme tarkasti niin THL:n kuin muidenkin viranomaisten antamia ohjeistuksia.