Kun logistiikka ratkaisee

Paperirullia lastataan venäläisiin vaunuihin.

Paperirullia lastataan venäläisiin vaunuihin.

Cargo East Terminal täydessä käytössä

6.5.2014

Teollisuuden idänvienti- ja tuontikuljetuksia palveleva Cargo East Terminal Kouvolassa on jo täydessä tuotantokäytössä. Terminaalissa puretaan, lastataan ja käsitellään päivittäin kymmeniä rekkoja ja junanvaunuja.

Cargo East Terminalissa pystytään yhdistämään auto- ja junakuljetuksia uudella tavalla.

Tehtailta tulevat tavarat puretaan ja ryhmitellään uudelleen vientikuljetuksia varten. Sekä tulevia että lähteviä kuljetuksia hoidetaan junilla ja autoilla.

Terminaali antaa mahdollisuudet joustaviin kuljetusratkaisuihin. Useita pienempiä autokuljetuksia voidaan yhdistää yhdeksi kokojunaksi. Vastaavasti tehtaalta tuleva suuri tavaraerä voidaan pilkkoa moneksi pienemmäksi eri määränpäihin meneväksi autokuljetukseksi.

Terminaalin toimintakonsepti perustuu tehtaalta määränpäähän ulottuvaan kokonaispalveluun. Palvelu sisältää välivarastoinnin, tavaran käsittelyn, varastokirjanpidon, huolinnan ja tullauksen.

Yhteydenpito terminaalin ja asiakkaan välillä hoidetaan sähköisesti. Tilaus-, lastaus- ja kuljetustiedot siirtyvät kuljetusketjussa EDI-sanomina.

Myös varastonhallinta ja varastokirjanpito hoidetaan sähköisesti.

Terminaalin tietojärjestelmä tunnistaa alueelle saapuvat autot ja ohjaa ne haluttaessa oikealle lastauslaiturille. Saapuvan tavaran tiedot vastaanotetaan trukkipäätteen avulla.

Tänä vuonna terminaalin kautta kulkee arviolta 200 000 tonnia erilaisia vientituotteita kuten paperi- ja kartonkirullia sekä painopaperin arkkilavoja ja kartonkilavoja.

Cargo East Terminal (CET)

  • Pituus 310 metriä, leveys 80 metriä, korkeus 8,5 metriä
  • Pinta-ala noin 25 000 neliömetriä
  • 24 lastauslaituria
  • Sivulastaus / purku sisällä
  • Kaksi raidetta, yhteensä 446 metriä
  • Siltanosturi, jonka nostokyky on 30 tonnia