Siirry sisältöön

Energiaa säästäen eteenpäin rautatielogistiikassa

VR Transpoint lisää energiatehokkaan sähkövedon osuutta rautateiden tavarankuljetuksissa. 

VR Group on mukana viettämässä energiansäästöviikkoa 5.–11. lokakuuta. ​Kampanjaviikko korostaa energiatehokkuuden merkitystä. VR Transpointin rautatielogistiikassa keskeistä on sähkövedon osuuden kasvattaminen.

VR Groupin antaman ympäristölupauksen mukaan rautatielogistiikan energiatehokkuus paranee viidenneksen vuoteen 2020 mennessä. Energiatehokkuus liittyy tavaraliikenteessä tehokkuuteen yleensä: logistinen tehokkuus ja energiatehokkuus kulkevat käsi kädessä.

Hyvää kehitystä energiatehokkuudessa 

Rautateiden tavarankuljetuksissa energiatehokkuutta voidaan parantaa lisäämällä sähkövetoa. Sähköistetyn liikenteen osuus on jo ylittänyt 70 prosentin tason, ja osuutta pyritään kasvattamaan koko ajan. VR Groupissa sähkö tuotetaan uusiutuvalla vesivoimalla.

Sähkövedon osuutta voidaan lisätä hyvällä ja asiantuntevalla suunnittelulla. Merkitystä on myös junakokojen kasvattamisella sekä veturinkuljettajien ajotavalla. Lisäksi uusien rataosien sähköistys on tarpeen.

Alla olevassa videossa VR Transpointin suunnittelupäällikkö Nina Mähönen kertoo, miten hyvä suunnittelu lisää energiatehokkaan sähkövedon osuutta.  

Energiaa säästäen eteenpäin from VR Group on Vimeo.