Siirry sisältöön

Energiatehokas juna ympäristöä ja asiakasta varten

Lauantaina 21.9. vietetään kansainvälistä Nollapäästöpäivää, ja myös me VR Transpointilla kiinnitämme huomiota ilmastoon ja ympäristöystävällisyyteen. Toiminnallamme on merkittävä rooli suomalaisessa yhteiskunnassa, sillä pidämme osaltamme teollisuuden pyörät pyörimässä. Tämä rooli edellyttää meiltä eettistä arkipäivän toimintaa, ja olemme viime vuosina vähentäneet merkittävästi toimintamme päästöjä sekä parantaneet energiatehokkuuttamme monin tavoin. Vaikka vielä emme pysty toimimaan täysin hiilineutraalisti, ja meillä on paljon työtä edessä, etsimme jatkuvasti uusia tapoja tehdä ja kehittyä, jotta toimintamme olisi kokonaisuudessaan entistä ympäristöystävällisempää.

Logistiikka on toimialana vahvasti sidoksissa energiankäyttöön, joka on paitsi kustannus- myös ympäristökysymys. Tehokas logistiikka ja energiatehokkuus kulkevat yhtä matkaa. Energiatehokkuus kuitenkin edellyttää muutakin kuin polttoaineen kulutuksen vähentämistä. Junaliikenteen hyvä energiatehokkuus perustuu myös suureen kapasiteettiin kuljettaa tavaraa. Kasvattamalla tavarajunien kokoa entisestään voimme kuljettaa enemmän tavaraa pienemmällä junamäärällä. Maanteillä puolestamme minimoimme ajamista ilman kuormaa ja suosimme päästöjä vähentäviä moottorityyppejä.

Sähkövetoisen liikenteen edistäminen ja junakokojen kasvattaminen asettavat vaatimuksia myös rataverkolle, ja pidämmekin aktiivisesti esillä tarpeita ratainfran sähköistämiselle ja kantavuuksien korottamiselle. Esimerkiksi rataverkon sähköistysten kautta pääsemme lähemmäksi täysin hiilineutraaleja kuljetuksia ja pystymme tarjoamaan asiakkaillemme pienempää hiilijalanjälkeä heidän kuljetuksiinsa.

Lue lisää vastuullisista valinnoista