Siirry sisältöön
vectron-sähköveturi

Huhtikuussa tavaraa kuljetettiin rautateitse 2,2 miljoonaa tonnia

Huhtikuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 200 000 matkaa ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,2 miljoonaa tonnia. Yhteensä tänä vuonna tammi–huhtikuussa on tehty 4,62 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 8 miljoonaa tonnia.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit olivat huhtikuussa 2,2 (2,3) miljoonaa tonnia. Volyymit laskivat 6 % viime vuoteen verrattuna idänliikenteen päättymisestä johtuen. Kotimaan kuljetusvolyymit kasvoivat 16 %. Tänä vuonna tammi-huhtikuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 8,0 (10,1) miljoonaa tonnia, joka on noin 20 % vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Huhtikuussa tehtiin yhteensä 1 200 000 kaukoliikenteen matkaa

Huhtikuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 200 000 matkaa, mikä on 13 % enemmän kuin vuoden 2022 huhtikuussa ja noin 7 % enemmän kuin huhtikuussa vuonna 2019.

”Huhtikuun matkamäärät kasvoivat arkimatkustamisen ansiosta – erityisesti liikematkustus nousi verrattuna alkuvuoteen. Huhtikuun lopussa päättyneen ALV-alennuksen loppukiri sekä pääsiäisen ja viikonloppujen vapaa-ajanmatkustus vaikuttivat myös myönteisesti matkamääriin. Huhtikuussa asiakaskokemus säilyi edelleen kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla”, VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula sanoo.

Huhtikuun kaukoliikenteen täsmällisyys oli hyvällä tasolla

Kaukoliikenteen huhtikuun täsmällisyys oli huhtikuussa hyvällä tasolla 90,2 % toimivan kaluston ja ratainfran seurauksena. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (34 %), muihin syihin (34 %) ja VR-syihin (32 %). Huhtikuun kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät kuun alussa sähköratavaurio ja kuun lopussa rataan kohdistunut ilkivalta.

VR:n lähiliikenteessä huhtikuun täsmällisyys oli 96,6 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (51 %), radasta johtuviin syihin (39 %) ja VR-syihin (10 %).