Siirry sisältöön

Idän liikenteen rautatiekuljetukset - VAK kuljetusmääräykset 9.5.2015 alkaen

Viitaten 21.11.2014 tiedotteeseemme, alkaa vaarallisten aineiden uusien kuljetusmääräysten soveltaminen 6 kuukauden siirtymäkauden päätyttyä 9.5.2015 Suomen ja Venäjän välisessä rautatieliikenteessä.

Määräykset ovat Suomen ja Venäjän liikenneministeriöiden välisen 8.11.2014 voimaan tulleen hallinnollisen (teknisen) sopimuksen liitteenä.

Lisäksi Suomen ja Venäjän välillä on tehty vaarallisten aineiden kuljetuksia koskeva hallitusten välinen sopimus, joka tuli voimaan 30.8.2014. Nämä sopimukset ja määräykset aiheuttavat muutoksia kuljetustapahtuman osapuolten turvallisuusvelvollisuuksiin sekä kuljetuspakkausten, vaunujen ja rahtikirjojen merkintöihin, jotka on yhtenäistetty.

Pyydämme teitä ottamaan huomioon muutokset solmiessanne toimitussopimuksia ja erityisesti kiinnittämään tavaran lähettäjien huomiota heidän uusiin velvollisuuksiinsa ja varmistumaan siitä, että vaunuissa on paikallaan rajalle tullessaan kuljetuksen edellyttämät VAK-kilvet.

Lisäksi pyydämme tarkistamaan, että lähettäjällä ja vastaanottajalla on yhteneväinen käsitys kuljetettavan aineen YK-numerosta ja määräysten mukaisista merkinnöistä.

Puutteelliset merkinnät haittaavat rajaliikenteen sujuvuutta.


Lisätietoja antaa tarvittaessa VAK-asiantuntija Arto Ojala,
[email protected] / puhelin 040 8634 237

Asetuksista ja sopimuksista löydät lisätietoa seuraavista viranomaislähteistä:

Valtioneuvoston asetus ja Valtiosopimus
Hallinnollinensopimus liitteineen