Siirry sisältöön

Koronavirukseen varautuminen – kansainvälisessä maantielogistiikassa viivästyksiä

Vallitsevasta poikkeustilanteesta huolimatta pyrimme palvelemaan asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla taaten laadukkaat kuljetukset. Otamme koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet erittäin vakavasti, ja seuraamme tarkasti niin THL:n kuin muidenkin viranomaisten antamia ohjeistuksia. Poikkeustilanteeseen liittyen tiedotimme jo aiemmin rajoituksistamme ulkopuolisten tapaamiseen VR:n toimitiloissa ja työmatkustamiseen

Kuljettaja huomioon

Kuljettaja on avainasemassa kuljetusten suorittamisessa. Jotta hän omalta osaltaan pystyy noudattamaan annettuja ohjeistuksia ja määräyksiä, toivomme myös kuljettajan otettavan huomioon lastaus- ja purkupaikoilla. On tärkeää, että kuljettaja pääsee myös huolehtimaan hygieniastaan sekä kulkemaan turvallisia reittejä. 

Mikäli kuljettajilta edellytetään normaaleiden turvallisuusvarusteiden lisäksi esimerkiksi hengityssuojan käyttöä, on asiakkaan toimesta normaaleista poikkeavia suojavarusteita järjestettävä lastaus- ja purkupaikoille. Poikkeustilanteesta huolimatta kuljettajan on päästävä tekemään kuorman varmistaminen ja muut asiaan liittyvät toimenpiteet normaalisti. Toimimme kaikissa olosuhteissa turvallisesti.

Jos toimipisteillänne on paikallisia ohjeita koronavarautumiseen liittyen, on ne oltava selkeästi esillä ja kuljettajien luettavissa.

Kansainvälisen maantieliikenteen kuljetuksissa viivästyksiä

Koronavirustilanteen vuoksi vakioaikataulut kaikissa liikennesuunnissa ovat muuttuneet ja kuljetusajat ovat pidentyneet muutamilla päivillä. Lisäksi tarkistukset rajoilla sekä lastaus- ja purkupaikoilla ovat lisääntyneet.

Lauttayhtiöt ovat poistaneet lähtöjä Helsinki–Tallinna-välillä ja vaikutukset näkyvät varsinkin VAK-lähetysten kuljetuksissa, koska joudumme käyttämään enemmän Paldiski–Hanko-linjaa, jolloin kuljetusaika on normaalia pidempi. Liikenteenhoitajamme ovat yhteydessä vastaanottajiin, mikäli purkuajoissa tulee muutoksia.

Pyrimme hoitamaan kaikki kuljetukset sovitusti tästä ikävästä tilanteesta huolimatta. Seuraamme tilannetta ja tiedotamme lisää tilanteen muuttuessa.