Siirry sisältöön
Raakapuun lastausta tavaravaunuun

Kotimaan raakapuuta kuljetettu jälleen ennätysmääriä

Rautateitse tavaraa kuljetettiin marraskuussa noin 2,6 miljoonaa tonnia. Marraskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 188 000 matkaa. Yhteensä tänä vuonna tammi–marraskuussa on tehty 12 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 27,4 miljoonaa tonnia.

VR Transpointin kotimaan rautatiekuljetusten volyymit nousivat marraskuussa 13 % ja kansainvälinen liikenne laski 72 % viime vuoteen verrattuna. Etenkin kotimaan raakapuukuljetukset ovat olleet erinomaisessa kasvussa syksyn aikana ja kuljetusmäärissä meni uusi ennätys rikki lokakuussa. Rautatiekuljetuksissa kokonaiskuljetusvolyymit laskivat marraskuussa 18 % viime vuoteen verrattuna ja olivat 2,6 (3,2) miljoonaa tonnia. Tänä vuonna tammi–marraskuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 27,4 (34,0) miljoonaa tonnia, joka on noin 19 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Idän tavaraliikenne loppuu vuoden loppuun mennessä. 

”Kotimaan raakapuukuljetusten hyvä vire jatkuu ja esimerkiksi lokakuussa pääsimme jälleen hienosti uuteen ennätykseen. Metsäteollisuuden raakapuun tarve kasvoi hyvin äkkiä ja nopealla aikataululla olemme asiakkaidemme kanssa yhteistyössä järjestelleet raakapuujärjestelmäämme ja kuljetuskonsepteja uudelleen, mikä on mahdollistanut korkeammat kuljetusmäärät", VR:n toimitusjohtaja Elisa Markula kertoo.

Marraskuussa yhteensä 1 188 000 kaukoliikenteen matkaa

Marraskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 188 000 matkaa, mikä on noin 25 % enemmän kuin vuoden 2021 marraskuussa ja 8 % vähemmän kuin marraskuussa vuonna 2019.

"Yleisen trendin mukaan näyttää siltä, että ylipäätään ihmisten liikkuminen on vähentynyt viime aikoina. Tämä näkyy myös matkamääriemme taittumisena etenkin työ- ja liikematkustuksen osalta. Juna tarjoaa huolettoman tavan matkustaa töihin tai vapaa-ajan kohteisiin, joten uskon, että asiakkaamme valitsevat matkoillensa jatkossakin hiilineutraalin joukkoliikenteen”, Markula sanoo.

Marraskuun kaukoliikenteen täsmällisyyteen vaikuttivat radasta johtuvat syyt

Kaukoliikenteen marraskuun täsmällisyys oli 88,4 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (54 %), VR-syihin (24 %) ja muihin syihin (22 %).

VR:n lähiliikenteessä marraskuun täsmällisyys oli 96,1 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (53 %), radasta johtuviin syihin (34 %) ja VR-syihin (13 %).

HSL:n lähiliikenteen junat olivat marraskuussa keskimäärin 43 sekuntia myöhässä aikataulusta. Myöhästymisen syyt jakautuvat muihin syihin (56 %), radasta johtuviin syihin (36 %) ja VR-syihin (8 %).