Siirry sisältöön
Tavarajuna talvimaisemassa

Marraskuussa tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 3,2 miljoonaa tonnia

VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit olivat marraskuussa 2 % suuremmat vuodentakaiseen verrattuna ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 3,2 miljoonaa tonnia. Marraskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 935 000 matkaa, noin 66 % enemmän kuin vuoden 2020 marraskuussa ja noin 28 % vähemmän kuin vuonna 2019. Yhteensä tänä vuonna tammi–marraskuussa on tehty 7,5 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 34,0 miljoonaa tonnia.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit nousivat marraskuussa 2 % viime vuoteen verrattuna ja olivat 3,2 (3,1) miljoonaa tonnia. Tänä vuonna tammi-marraskuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 34,0 (33,1) miljoonaa tonnia, joka on 3 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Kotimaan rautatiekuljetusten volyymit kasvoivat tammi-marraskuussa 9 %. Kansainvälinen liikenne on puolestaan vähentynyt 7 % viime vuoteen verrattuna.

Marraskuussa tehtiin noin 935 000 kotimaan kaukoliikenteen matkaa

Eniten matkustus kasvoi marraskuussa lokakuuhun verrattuna Helsingin ja Jyväskylän (+121 %), Helsingin ja Turun (+103 %) sekä Helsingin ja Oulun (+101 %) välillä.

”Ensi viikolla alkaa yksi junamatkustuksen vilkkaimmista sesongeista. Muutaman suosituimman yöjunan hytit on myyty loppuun, mutta keskimäärin junissa on vielä hyvin tilaa. Lähtöajasta joustamalla pääsee myös matkaamaan hytissä pohjoiseen. VR tarjoaa tähän joulusesonkiin uusia matkatavaroiden kuljetuspalveluita. Junissa suositellaan vahvasti maskin käyttöä ja ravintolavaunussa on koronapassi käytössä”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.  

Marraskuun kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät liikenteenhoitojärjestelmiin liittyvät syyt

Kaukoliikenteen junista täsmällisiä oli marraskuussa yhteensä 89,8 %. Täsmällisyystavoite ei täyty, jos kaukoliikenteen juna on 5 minuuttia tai enemmän myöhässä. Suurin osa (47 %) kaukoliikenteen myöhästymisistä johtui radasta, 29 % VR:stä johtuvista syistä ja 24 % muista syistä. 

VR:n lähiliikenteen junista (R, Z, G, M, D, T) täsmällisiä oli 92,3 %. Täsmällisyystavoite ei täyty, jos lähiliikenteen juna on 3 minuuttia tai enemmän myöhässä. Suurin osa (58 %) myöhästymisistä johtui muista syistä, 25 % radasta ja 17 % VR:stä johtuvista syistä. 

HSL:n lähiliikenteen junien keskimääräinen myöhästyminen oli elokuussa 0,93 minuutin verran. Suurin osa myöhästymisistä (65 %) muista syistä, 25 % radasta johtuvista syistä ja 11 % VR:stä johtuvista syistä.