Siirry sisältöön

Nina Mähönen nimitetty VR Groupin liikenne- ja turvallisuusjohtajaksi

VR Group on nimittänyt Nina Mähösen liikenne- ja turvallisuusjohtajaksi 1.1.2021 alkaen. Mähönen on työskennellyt VR Groupissa vuodesta 2006 mm. liikennejohtajana ja rautatielogistiikan tuotantojohtajana. Uudessa roolissaan Mähönen vastaa junaliikenteen tuottamisesta ja häiriöhallinnasta sekä konsernin turvallisuusyksikön toiminnasta. Mähönen on konsernin johtoryhmän jäsen ja raportoi konsernin toimitusjohtajalle. 

"Turvallisuusjohtaminen on tärkeä perusta VR Groupin kaikelle toiminnalle. Näen liikennejohtajan ja turvallisuusjohtajan tehtävien yhdistämisen hyvänä asiana. Jatkossa turvallisuutta kehitetään lähellä operatiivista toimintaa, niin kuin modernissa rautatiealan yrityksessä kuuluukin. Mähösen vahva kokemus rautateiltä tuo hyvän pohjan uudessa tehtävässä menestymiselle", VR Groupin toimitusjohtaja Rolf Jansson uskoo. 

Turvallisuusyksikön vastuulla on konsernitasoinen kokonaisturvallisuus, mutta työtä tehdään tiiviisti yhdessä liiketoimintojen kanssa. 

"Otan uuden vastuualueen hyvillä mielin vastaan. Turvallisuus on ollut minulle tärkeä ja olennainen osa päivittäistä työtä myös aiemmissa tehtävissäni. Haluan kehittää, yhdessä koko henkilöstön kanssa, turvallisuuskulttuuriamme parempaan suuntaan. Meidän kaikkien tärkein tehtävä on varmistaa, että työntekijämme, asiakkaamme ja kuljettamamme tavarat pääsevät perille turvallisesti joka päivä", Nina Mähönen sanoo. 

Turvallisuusjohtajan tehtävä jäi avonaiseksi, kun sitä aiemmin hoitanut Timo Koskinen ilmoitti aiemmin joulukuussa siirtyvänsä toisen yhtiön palvelukseen. 

Lisätietoja: Viestintäjohtaja Tatu Tuominen, 040 862 5685