Siirry sisältöön
Raakapuujuna liikenteessä

Rautatiekuljetuksissa hieman laskua helmikuussa

VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit olivat helmikuussa 6 % pienemmät vuodentakaiseen verrattuna ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,6 miljoonaa tonnia. Helmikuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 696 000 matkaa, noin 59 % enemmän kuin vuoden 2021 helmikuussa, mutta noin 39 % vähemmän kuin vuonna 2019.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit laskivat helmikuussa 6 % viime vuoteen verrattuna ja olivat 2,6 (2,7) miljoonaa tonnia. Kotimaan rautatiekuljetusten volyymit laskivat tammikuussa 13 % ja kansainvälinen liikenne puolestaan kasvoi 12 % viime vuoteen verrattuna.

Helmikuussa tehtiin noin 696 000 kotimaan kaukoliikenteen matkaa

Eniten matkustus kasvoi helmikuussa tammikuuhun verrattuna Helsingin ja Jyväskylän (+136 %), Helsingin ja Oulun välillä (+103 %) ja Helsingin ja Tampereen välillä (90 %).

”Helmikuun matkamäärissä on nähtävissä vahva kasvu, hiihtolomakauden osuessa ajanjaksoon. Asiakkaamme ovat sankoin joukoin valinneet kotimaanmatkustuksen lomavalinnakseen ja hyvä niin. Olemme viikoittain myös palauttaneet junia liikenteeseen, koska kysyntä on ilmiselvästi kasvanut, mutta tilaa löytyy. Haluamme yhdessä matkustajien kanssa tehdä joka päivä valintoja hiilineutraalin ja paremman tulevaisuuden puolesta”, toteaa matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Helmikuun kaukoliikenteen täsmällisyyttä heikensivät vaikeat talviolosuhteet

Kaukoliikenteen täsmällisyydessä oli helmikuussa merkittäviä haasteita johtuen vaikeista talviolosuhteista, varautumisesta huolimatta. Helmikuun täsmällisyys oli 71,7 %, jääden tavoitteesta, joka on 90 %. Täsmällisyystavoite ei täyty, jos kaukoliikenteen juna on 5 minuuttia tai enemmän myöhässä. Ensisijaiset myöhästymiskirjaukset jakautuivat VR-syihin (40 %), radasta johtuviin syihin (32 %)
ja muihin syihin (27 %)

VR:n lähiliikenteessä tammikuun täsmällisyys oli 90,4 %, jääden edelleen täsmällisyystavoitteen 97 %:n alapuolelle. Täsmällisyystavoite ei täyty, jos lähiliikenteen juna on 3 minuuttia tai enemmän myöhässä.

HSL:n lähiliikenteen junien keskimääräinen myöhästyminen oli tammikuussa 1,03 minuutin verran. Suurin osa myöhästymisistä (57 %) johtui muista syistä, 40 % radasta johtuvista syistä ja 7 % VR:stä johtuvista syistä.