Siirry sisältöön

Rautatielogistiikan itävienti - pakollinen ennakkoilmoittaminen Venäjän tullille

Aikaisempien asiakastiedotteiden mukaisesti VR Transpoint on valmistautunut Venäjän, Kazakstanin ja Valko-Venäjän Tulliliiton vaatiman ennakkoinformaation antamiseen sähköisinä sanomina. Lue lisää muutoksen taustoista täältä.

Sähköisesti etukäteen toimitettu ennakkoinformaatio nopeuttaa rajamuodollisuuksia. Mikäli ennakkoinformaatiota ei anneta, Venäjän tulli käsittelee lähetystä korkeamman riskin lähetyksenä, jolloin rajanylitys saattaa hidastua.

Ennakkoinformaatio koostuu rahtikirjatietojen lisäksi myös kauppalaskujen ja pakkalistojen tiedoista, jotka välitetään samalla kertaa OAO RZD:lle eli Venäjän rautateille.

VR Transpoint suosittelee välittämään ennakkoinformaation vaatimat tiedot myös Euraasian Tulliliiton (Venäjä, Kazakstan, Valko-Venäjä) ulkopuolisiin maihin suuntautuvissa kuljetuksissa. Näin pyritään varmistamaan, ettei rajanylitys hidastu yksittäisten vaunujen hitaamman rajakäsittelyn takia.

VR Transpoint ryhtyy välittämään ennakkoinformaatiota niistä lähetyksistä, joiden lähtöpäivämääränä rahtikirjassa on 1.1.2015 tai myöhemmin.

VR Transpoint julkaisee 8.12.2014 Asiakirjat–palveluunsa päivityksen, jonka avulla lähetysten kauppalasku- ja pakkalistatiedot on mahdollista välittää sähköisesti OAO RZD:lle. Palvelun käyttöohjeeseen pääset tästä

VR Transpoint voi myös tallentaa ennakkotiedot asiakkaan puolesta. Palvelun hinta on 47,95 EUR / rahtikirja.

Lisätiedot:

Asiakirjat-palveluun ja tietojen tallennukseen liittyvät kysymykset
Palvelukeskus
[email protected]
0307 35020

Ennakkoinformaatioon ja hinnoitteluun liittyvät kysymykset
Antti Pursiainen
040 862 0922
Myyntipäällikkö
VR Transpoint