Siirry sisältöön
Vectron-sähköveturi tavararatapihalla

VR Transpointin kotimaan rautatiekuljetusten volyymit nousussa syyskuussa

VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit olivat syyskuussa 20 % pienemmät vuodentakaiseen verrattuna ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,4 miljoonaa tonnia. Syyskuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 203 000 matkaa, noin 56 % enemmän kuin vuoden 2021 syyskuussa, ja 1 % enemmän kuin syyskuussa vuonna 2019. Yhteensä tänä vuonna tammi–syyskuussa on tehty 9,53 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 22,4 miljoonaa tonnia.

Kotimaan rautatiekuljetusten volyymit nousivat syyskuussa 12 % ja kansainvälinen liikenne laski 66 % viime vuoteen verrattuna. VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kokonaiskuljetusvolyymit laskivat syyskuussa 20 % viime vuoteen verrattuna ja olivat 2,4 (3,0) miljoonaa tonnia. Tänä vuonna tammi-syyskuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 22,4 (27,8) miljoonaa tonnia, joka on noin 19 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Idänliikenne loppuu asteittain vuoden loppuun mennessä. 

Syyskuussa yhteensä 1 203 000 kaukoliikenteen matkaa

"Vaikka lomakausi on jäänyt taakse ja olemme siirtyneet arkeen, syyskuu oli ennätysvuotemme 2019 tasolla matkustajamäärissä kaukoliikenteessämme. Suomalaiset haluavat jatkossakin valita hiilineutraalin joukkoliikenteen ja tehdä ilmastotekoja, matka kerrallaan", toteaa matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Syyskuun kaukoliikenteen täsmällisyyteen vaikuttivat radasta johtuvat syyt

Syyskuussa myöhästymiset kaukoliikenteessä johtuivat pitkälti radasta johtuvista syistä. Kaukoliikenteen syyskuun täsmällisyys parani ja oli 87,3 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (56 %), VR-syihin (22 %) ja muihin syihin (22 %).

VR:n lähiliikenteessä syyskuun täsmällisyys oli 96,3 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (47 %), radasta johtuviin syihin (35 %) ja VR-syihin (18 %).

HSL:n lähiliikenteen junien keskimääräinen täsmällisyys jatkoi erinomaista tasoaan ja oli syyskuussa 0,60 minuutin verran. Myöhästymisen syyt jakautuvat muihin syihin (55 %), radasta johtuviin syihin (31 %) ja VR-syihin (14 %).