Siirry sisältöön

Tukilakot pysäyttävät tavaraliikenteen

Kuten jo viime viikolla tiedotimme, rautateiden tavaraliikenteeseen on tällä viikolla tulossa peruutuksia johtuen Posti ja logistiikka-alan unioni PAU ry:n työtaistelun tukilakoista. Suunnitelluista tukilakoista johtuen tavaraliikenne on keskeytettynä 19.-20.11. seuraavin rajauksin:

  • Tiistaina 19.11. ennen klo 06:00 lähteneet tavarajunat ajetaan perille määräratapihoille. Saapuvien junien osalta hoidetaan kaikki tarpeelliset toimenpiteet siten, että lakko toteutuu turvallisesti.
  • Kaikki VAK-junat ajetaan turvallisesti VAK-ratapihoille ja VAK-valvonta hoidetaan normaalin tapaan.
  • Venäjältä saapuvat junat otetaan vastaan ja ajetaan Suomen puolelle raja-asemalle asti ja vastaavasti Venäjän puolelle menevät junat ajetaan Venäjän puolelle raja-asemalle asti.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n tukilakko on alkamassa tavaraliikenteen ratapihoilla tiistaina 19. marraskuuta kello 6.00, ja se päättyisi samana päivänä kello 22.00. Ilmoituksen mukaan kaluston kunnossapito olisi lakossa keskiviikkona 20. marraskuuta kello 7.00–23.00.

Rautatiealan Unioni RAU tukee Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n työtaistelua Finrailiin kohdistuvalla saarrolla, joka käytännössä pysäyttää rautateiden tavaraliikenteen turvaamisen ja ohjauksen tiistaina 19. marraskuuta klo 21.00. Saarto päättyy keskiviikkona 20.11. klo 21.00. Tämä jatkaa JHL:n tavaraliikenteeseen ilmoittamia työtaistelutoimia vuorokaudella.

Jos osapuolet Palta/Posti ja Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU pääsevät asiassa yhteisymmärrykseen maanantain 18.11. aikana, tavaraliikenteen osalta muutokset keskiviikon 20.11. liikenteeseen täsmentyvät. Pyydämme kuitenkin jo varautumaan poikkeuksiin tavaraliikenteessä useamman päivän ajan. Tukilakkojen päätyttyä pyrimme käynnistämään tavaraliikenteen mahdollisimman sujuvasti ja informoimme tarkemmista poikkeuksista asiakaskohtaisesti.