Siirry sisältöön

Vainikkalan uusitun turvalaitejärjestelmän käyttöönotto alkaa – vaikutuksia tavaraliikenteeseen 1.10. alkaen

Liikennevirasto tekee eri puolilla Suomea radanparannus- ja korjaustöitä, jotka vaikuttavat laajasti rautateiden tavaraliikenteeseen syksyn aikana. Liikennevirasto aloittaa Vainikkalan ratapihalla uusitun turvalaitejärjestelmän käyttöönoton 1. lokakuuta, ja työ kestää arvion mukaan 23. marraskuuta saakka.

Työ rajoittaa merkittävästi ratapihan käytettävyyttä, junapituuksia ja osittain myös rajaliikennettä. Nykyaikainen kauko-ohjaukseen liitetty turvalaitejärjestelmä mahdollistaa myös jatkossa turvallisen ja luotettavan liikennöinnin.

Merkittävimmät vaikutukset rautateiden tavaraliikenteeseen:

  • Vainikkala-Buslovskaja-rataosuudella on tavaraliikenne keskeytettynä valtioiden välisen rajan yli 1.10.2018 klo 23.00 – 2.10.2018 klo 07.00 ja 25.10.2018 klo 23.00 – 26.10.2018 klo 07.00.

  • Lokakuun ajan junien maksimipituus on rajoitettu 800 metriin. Lisäksi päivittäistä junamäärää Vainikkalan ja Buslovskajan välillä joudutaan rajoittamaan työn aikana.

Liikennevirastolta saamaamme ennakkotiedon mukaan Vainikkalan ratapihalla tehdään myös louhintatöitä uusien pitkien raiteiden rakentamiseksi syyskuun–joulukuun välisenä aikana. Rataverkon parannustyöt ovat välttämättömiä, jotta liikenne voidaan operoida sujuvasti. 

Lisätietoja hankkeesta Liikenneviraston nettisivuilta.