Siirry sisältöön

Venäjälle saapuvan puutavaran tarkastukset myös lavoille ja kuorman tuentamateriaaleille

Saamamme informaation mukaan Venäjän Federaation eläinlääkintä- ja kasvinterveyslaitos tekee tehostettuja tarkastuksia kaikelle saapuvalle puutavaralle, mm. puiset lavat ja kuormien tuentaan käytetty puinen materiaali.

Syyksi tähän on ilmoitettu lisääntynyt mäntyankeroisen ilmeneminen Venäjälle eri logistisia reittejä pitkin saapuvassa puutavarassa.

Saamamme tiedon mukaan, puinen materiaali tulee olla merkitty ISPM-15 standardin mukaisesti. Lisätietoa aiheesta löytyy internetistä eri sivustoilta, esim. Wikipediasta tai myös Suomessa toimivan Eviran sivustolta.

Mikäli merkintää puutavarassa ei ole, niin raja-asemalle saapuneesta vaunusta Venäjän viranomaiset tekevät pöytäkirjan ja paikallinen viranomainen tekee fytosanitaarisen tarkastuksen käytetylle puutavaralle viimeistään vaunun määräasemalla. Kustannukset tästä lankeavat joko tavaran vastaanottajalle tai lähettäjälle.

Pyydämme teitä varmistamaan, että lähettämienne vaunujen kuorman tuennassa käytettävässä puutavarassa tai lavamateriaalissa käytetään vain ISPM-15 standardin mukaan merkittyä puutavaraa.


Lisätietoja: Rautatielogistiikan palvelukeskus