Siirry sisältöön

VR Group asettaa myyntiin kierrätyspäätöksen saanutta tavaraliikenteen kalustoa

VR Group asettaa myyntiin 31 kappaletta tavaraliikenteen Ome-rikastevaunuja, jotka yhtiö on päättänyt kierrättää. Kalusto myydään yhtenä kokonaisuutena yrityksille osoitetussa huutokaupassa yhteistyössä Huutokaupat.com-verkkopalvelun kanssa 13. syyskuuta.

"Junakaluston kierrätys on kestävä tapa luopua käyttökelvottomasta omaisuuserästä. Kierrätettävästä kalustosta otetaan ensin talteen tarvittavat komponentit ja varaosat, esimerkiksi telit, hyödynnettäväksi liikenteeseen jäävään kalustoon, koska varaosien saatavuus markkinoilta on heikkoa tai jo kokonaan loppunut", kertoo VR Transpointin johtaja Eljas Koistinen.

Rikastevaunuja on myynnissä yhteensä 31 kappaletta, ja vaunut on valmistettu alun perin 1960- ja 1970-luvuilla. Tyypillisesti tavaravaunun suunniteltu käyttöikä on noin 30 vuotta. Myyntiin tulevat kalustoyksiköt eivät välttämättä ole keskenään identtisiä, vaan niiden mahdollisesti sisältävät komponentit voivat vaihdella yksilöiden välillä. Myytävä kalusto ei ole sellaisenaan liikennöintikuntoista, eikä VR Group vastaa myytävän kaluston turvallisesta käyttökunnosta, siirroista tai liikennekelpoisuudesta. Vaunut myydään yhtenä kokonaisuutena ns. romurautana ja kokonaisuudelle on määritelty huutokaupassa pohjahinta. Huutokauppa on suunnattu yrityksille ja huutokauppaan tulee ilmoittautua etukäteen. Jos varteenotettavia ostotarjouksia ei tule määräaikaan mennessä, kalusto päätyy materiaalikierrätykseen. Kierrätyksessä kaluston materiaalista päätyy uusiokäyttöön yli 90 prosenttiaMyytävän kalustokokonaisuuden tarkemmat tiedot ovat saatavilla yhtiön verkkosivuilla.

Jatkossa VR Group tuo kaikki kierrätyspäätöksen saaneen kalustonsa myyntiin ja yhtiö ilmoittaa asiasta pelkästään verkkosivuillaan. Tulevaisuudessa kalustoa tulee myyntiin sitä mukaa, kun VR Group tekee kalustoaan koskevia kierrätyspäätöksiä.