Siirry sisältöön

VR Groupilla vahva alkuvuosi

  • VR Groupin liikevaihto kasvoi 10,6 prosenttia ja liikevoitto oli 15,3 miljoonaa euroa.
  • Junaliikenteessä tehtiin tammi−maaliskuussa 21,7 miljoonaa matkaa ja matkamäärät kasvoivat 8,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.
  • VR Transpointin kuljetusmäärät kasvoivat juna- ja autoliikenteessä 10,0 prosenttia.
  • VR Track solmi Suomen ensimmäisen kunnossapidon allianssihankesopimuksen.

− Kaikissa liiketoiminnoissa liikevaihto kasvoi merkittävästi vuoden 2017 ensimmäisen kvartaalin aikana. Olemme hyvin tyytyväisiä matkustajamäärien ja kuljetetun rahdin kasvuun. Yhdessä VR:n toiminnan parantuneen tehokkuuden kanssa liikevaihdon kasvu näkyy myös ensimmäisen vuosineljänneksen hyvässä tuloksessa, toimitusjohtaja Rolf Jansson sanoo.

VR Groupin liikevaihto vahvistui

VR Groupin liikevaihto kasvoi ensimmäisellä kvartaalilla 10,6 prosenttia ja oli 293,6 (265,6) miljoonaa euroa. Tammi−maaliskuun liikevoitto oli 15,3 (-6,0) miljoonaa euroa.

Matkustajaliikenteen matkamäärät merkittävässä kasvussa

VR matkustajaliikenteen liikevaihto oli 137,9 (121,2) miljoonaa euroa ja se kasvoi tammi−maaliskuussa 13,8 prosenttia. Matkustajaliikenteen matkamäärät kasvoivat alkuvuonna 17,2 prosenttia. Matkustajaliikenteessä tehtiin 33,3 (28,4) miljoonaa matkaa. Junaliikenteessä matkamäärät kasvoivat 8,4 prosenttia ja junamatkoja tehtiin 21,7 (20,0) miljoonaa matkaa. Autoliikenteen matkamäärät kasvoivat 38,0 prosenttia ja automatkoja tehtiin 11,7 (8,5) miljoonaa matkaa.

VR mittaa asiakastyytyväisyyttä jatkuvalla tutkimuksella. Alkuvuonna yli 12 000 ihmistä arvioi VR:n palveluja. VR:n palveluita suosittelevien määrä on viimeisen vuoden aikana noussut hyvälle tasolle, alkuvuonna ensimmäistä kertaa yli 50 prosentin. Erityistä kiitosta saivat junien konduktöörien asiantunteva ja ystävällinen palvelu sekä lipunoston helppous digitaalisissa kanavissa. Parannettavaa on edelleen erityisesti WC tilojen siisteydessä ja langattoman verkon kattavuudessa.

VR Transpointin kuljetusmäärät ja sähkövedon osuus nousussa

VR Transpoint kuljetusmäärät kasvoivat tammi−maaliskuun aikana sekä juna- että autoliikenteessä yhteensä 10,0 prosenttia. Yhteensä kuljetusmäärät olivat 10,9 (9,9) miljoonaa tonnia. VR Transpointin liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia ja oli 98,4 (94,0) miljoonaa euroa.

VR Transpoint on onnistunut lisäämään sähkövetoista liikennettä jo yli 75 prosenttiin. Maaliskuun lopulla alkoi liikennöinti sähkövedolla Pännäisten ja Pietarsaaren Alholman välisellä rataosalla. Sähkövetoisen liikenteen lisääminen paitsi parantaa rautatielogistiikan energiatehokkuutta, myös logistiikkaketjun tehokkuutta kokonaisuudessaan, kun kuljetukset voidaan hoitaa perille asti yhdellä ja samalla veturilla. Myös raideliikenteen päästö- ja meluvaikutukset vähenevät.

VR Trackin liikevaihto kasvoi merkittävästi

VR Trackin liikevaihto kasvoi vertailukaudesta 17,5 prosenttia ja oli 55,4 (47,2) miljoonaa euroa.

VR Track on allekirjoittanut Liikenneviraston kanssa sopimuksen Suomen ensimmäisestä kunnossapidon allianssihankkeesta. Sopimus kattaa radan ja turvalaitteiden kunnossapidon Lounais-Suomen kunnossapitoalueella 2 vuosina 2017–2022.