Siirry sisältöön
Finnlog laajentaa toimintaansa.

VR Groupin tytäryhtiö Finnlog laajentaa toimintaansa – yhtiölle 35 uutta hakevaunua

VR Groupin venäläinen tytäryhtiö Finnlog laajentaa vauhdikkaasti kasvanutta toimintaansa. Yhtiön 35 uutta vaunua mahdollistavat hakkeen tuontikuljetukset Venäjältä Suomeen.

Idänliikenteen vaunuoperointipalveluihin erikoistunut Finnlog laajentaa toimintaansa hakkeen kuljetukseen. Yhtiö investoi 35 hakevaunuun, jotka kuljettavat tuontihaketta Venäjältä Metsä Groupin sellutehtaalle Joutsenoon. Tuontihake on pääosin peräisin Metsä Groupin omalta Svirin sahalta.  
 
”Finnlogin toiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin, ja sen tarjoamalle tuontiliikenteen palvelumallille on selvästi tarvetta suomalaisten teollisuusasiakkaidemme parissa. Hakevaunut laajentavat valikoimaamme ja vahvistavat näin hyvin kilpailukykyämme”, VR Transpointin johtaja Martti Koskinen sanoo.

Finnlog toimii Suomen ja Venäjän välisessä tuontiliikenteessä. Vuonna 2019 perustetulla Finnlogilla on nyt yhteensä noin 350 vaunua, jotka ovat VR Transpointin avainasiakkaiden käyttöön. 

Palvelumalli luo kasvumahdollisuuksia

Finnlogin toimintamalli perustuu VR Transpointin ydintoiminnan mukaisesti palveluratkaisujen kehittämiseen asiakastarpeiden pohjalta. Esimerkiksi Metsä Group vuokraa Finnlogin vaunuja oman logistiikkansa tarpeisiin. Näin Metsä Group voi huolehtia itse kuljetussuunnitelmista, mutta suunnitelmien toteuttamisesta vastaavat rautatiealan ammattilaiset. 

”Finnlogin on tarkoitus laajentaa edelleen toimintaansa uusiin asiakkuuksiin ja tuoteryhmiin. Käymme parhaillamme keskusteluja aiheesta usean asiakkaamme kanssa. Venäjän tuontiliikenteelle on kysyntää, joten potentiaalia on myös paljon ja tähän panostamme”, Koskinen kertoo.