Siirry sisältöön

VR Transpoint ja Yara sopimukseen rikastekuljetuksista – pyriittiä kuljetetaan jatkossa uusilla Finnowagoneilla

VR Transpoint on solminut Yaran kanssa kuljetussopimuksen pyriittitoimituksista Pyhäsalmen kaivokselta vuoden 2019 alusta alkaen. Ensi vuoden aikana VR Transpoint ottaa kaupalliseen käyttöön uuden Finnowagon-vaunukaluston Yaran pyriittikuljetuksissa. Uusi kalustotyyppi tuo lisää joustavuutta ja tehokkuutta rikastekuljetuksiin.

VR Transpoint jatkaa pyriittitoimituksia Pyhäsalmen kaivokselta Yaran Siilinjärven tehtaille vuoden 2019 alusta alkaen. Sopimus kattaa vuositasolla noin 350 000 tonnin rikastekuljetukset.

– Sopimus on meille merkittävä, koska se takaa tasaisen ja selkeän kuljetusvirran rautateillä yhdessä merkittävän asiakkaamme kanssa. Samalla siirrymme ensimmäistä kertaa soveltamaan uutta modulaarista vaunukalustoamme. Käyttöön tuleva kalustokonsepti on pitkän kehitystyön tulos yhdessä Yaran ja kalustotoimittajamme kanssa, kertoo VR Transpointin myynti- ja markkinointijohtaja Tero Kosonen.

Uusi muunneltava kalustotyyppi mahdollistaa monipuoliset kuljetukset

Pyriitti kulkee kaivokselta tehtaalle konteissa. Ensi kevään aikana kuljetuksiin saadaan lisää tehoa, kun kuljetuksissa otetaan käyttöön uusi Finnowagon-vaunusto. VR Transpoint on kehittänyt yhteistyössä itävaltalaisen Innofreight GmbH-kalustotoimittajan kanssa uudentyyppistä tavaravaunua, Finnowagonia, suomalaiseen rautatielogistiikkaan.

– Finnowagon-vaunualusta ja sen vaihdettavat kuormatilat tuovat joustavuutta kuljetuksiin. Finnowagonin modulaarinen rakenne tehostaa toimintaa ja tarjoaa monia erilaisia konttiratkaisuja samalle alustalle ja vaunualustan päällä voidaan käyttää muun muassa rikaste- tai säiliökontteja. Vaunualusta kontteineen on painoltaan kevyempi kuin nykyiset vaunuratkaisut. Tämä mahdollistaa tarvittaessa vaunukohtaisesti suurempien kuormien kuljettamisen, mikä lisää rautatiekuljetusten tehokkuutta ja kilpailukykyä, Kosonen sanoo.