Siirry sisältöön
Ratapihatyöntekijä työssään

VR Transpointin kotimaan kuljetusmäärät nousivat heinäkuussa

VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit olivat heinäkuussa 22 % pienemmät vuodentakaiseen verrattuna ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,5 miljoonaa tonnia. Heinäkuussa kotimaan kaukoliikenteessä päästiin historialliseen ennätykseen matkamäärissä. Kaukojunissa tehtiin heinäkuussa yhteensä huikeat 1 427 000 matkaa, mikä 46 % enemmän kuin vuoden 2021 heinäkuussa, ja 17 % enemmän kuin vuonna 2019. Yhteensä tänä vuonna tammi–heinäkuussa on tehty 7,07 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 17,4 miljoonaa tonnia.

VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kuljetusvolyymit laskivat heinäkuussa 22 % viime vuoteen verrattuna ja olivat 2,5 (3,2) miljoonaa tonnia. Kotimaan rautatiekuljetusten volyymit nousivat heinäkuussa 4 % ja kansainvälinen liikenne laski 64 % viime vuoteen verrattuna. Tänä vuonna tammi-heinäkuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 17,4 (21,7) miljoonaa tonnia, joka on noin 20 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Idän tavaraliikenteen lasku on edennyt arvion mukaan, ja liikenne loppuu asteittain vuoden loppuun mennessä.

Kaikkien aikojen ennätys! – Heinäkuussa tehtiin yli 1,4 miljoonaa kaukoliikenteen junamatkaa

Matkustus lisääntyi kaikilla reiteillä heinäkuussa ja eniten kasvua tapahtui kesäkuuhun verrattuna Helsingin ja Seinäjoen (+66 %), Helsingin ja Joensuun välillä (+57 %) ja Helsingin ja Tampereen sekä Helsingin ja Vaasan välillä (+53 %).

"Heinäkuussa teimme historiaa ja kaikkien aikojen ennätyksen, sillä kuljetimme kaukoliikenteen junissa matkustajia enemmän kuin koskaan aiemmin yhden kuukauden aikana! Upea juttu, että matkustajat ovat valinneet hiilineutraalin junan matkustaessaan kesälomakohteisiin. Edulliset hinnat ja tarjoamamme lisäpalvelut on otettu erittäin hyvin vastaan. Tulemme myös rekrytoimaan noin 200 uutta työntekijää matkustajaliikenteeseen, VR Groupin vt. toimitusjohtaja Topi Simola kertoo.

Ratatyöt- ja katkot häiritsivät junaliikennettä heinäkuussa

Kaukoliikenteen heinäkuun täsmällisyys oli 83,7 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (55 %), muihin syihin (25 %) ja VR-syihin (21 %).

VR:n lähiliikenteessä heinäkuun täsmällisyys oli 96,1 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (46 %), radasta johtuviin syihin (40 %) ja VR-syihin (14 %).

HSL:n lähiliikenteen junien keskimääräinen myöhästyminen jatkoi erinomaista kehitystään ja oli heinäkuussa 0,53 minuutin verran. Myöhästymisen syyt jakautuvat muihin syihin (47 %), radasta johtuviin syihin (42 %) ja VR-syihin (12 %).