Siirry sisältöön
Raakapuujuna

VR Transpointin kotimaan kuljetusmäärät nousussa elokuussa

VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit olivat elokuussa 14 % pienemmät vuodentakaiseen verrattuna ja tavaraa kuljetettiin rautateitse noin 2,6 miljoonaa tonnia. Elokuussa kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin yhteensä noin 1 251 000 matkaa, noin 49 % enemmän kuin vuoden 2021 elokuussa, ja 3 % enemmän kuin vuonna 2019. Yhteensä tänä vuonna tammi–elokuussa on tehty 8,32 miljoonaa kotimaan kaukoliikenteen matkaa ja tavaraa kuljetettu rautateitse 19,9 miljoonaa tonnia.

Kotimaan rautatiekuljetusten volyymit nousivat elokuussa 15 % ja kansainvälinen liikenne laski 64 % viime vuoteen verrattuna. VR Transpointin rautatiekuljetuksissa kokonaiskuljetusvolyymit laskivat elokuussa 14 % viime vuoteen verrattuna ja olivat 2,6 (3,0) miljoonaa tonnia. Tänä vuonna tammi-elokuussa on rautateitse kuljetettu tavaraa 19,9 (24,7) miljoonaa tonnia, joka on noin 19 % vähemmän kuin edellisenä vuonna. Idänliikenne loppuu asteittain vuoden loppuun mennessä. 

Elokuussa 1 251 000 kaukoliikenteen matkustajaa

Eniten matkustus kasvoi elokuussa heinäkuuhun verrattuna Helsingin ja Tampereen (+73 %), Helsingin ja Vaasan välillä (67 %) ja Helsingin ja Seinäjoen välillä (+61 %).

 - Elokuun matkustajamäärät pysyivät yhä vahvasti nousujohteisena, kuten koko kevään ja kesän ajan. Matkustajamme ovat selkeästi valinneet junan vapaa-ajanmatkustamisen halutuimmaksi muodoksi. Erityinen kiitos henkilökunnallemme, joka on mahdollistanut matkustajiemme ilmastoteot, matka kerrallaan, toteaa matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Elokuun täsmällisyyteen vaikuttivat eniten radasta johtuvat syyt

Elokuussa myöhästymiset johtuivat pitkälti radasta johtuvista syistä, erityisesti Väyläviraston ratatöistä johtuneista ongelmista.
Kaukoliikenteen elokuun täsmällisyys oli 80 %. Ensisijaiset myöhästymiskirjautumiset jakautuivat radasta johtuviin syihin (63 %), VR-syihin (19 %) ja muihin syihin (18 %).
VR:n lähiliikenteessä kesäkuun täsmällisyys oli 96,1 %. Myöhästymisen syyt jakautuivat muihin syihin (43 %), radasta johtuviin syihin (42 %) ja VR-syihin (15 %).
HSL:n lähiliikenteen junien keskimääräinen täsmällisyys jatkoi erinomaista kehitystään ja oli elokuussa 0,58 minuutin verran. Myöhästymisen syyt jakautuvat muihin syihin (46 %), radasta johtuviin syihin (43 %) ja VR-syihin (11 %).