Terminalen i Riihimäki

Vår nya terminal ligger i Riihimäki invid goda förbindelser. På terminalen sköter vi mellanlagring och hantering av massgods.  

Terminalen i Riihimäki lämpar sig för lagring av många typer av massgods. Terminalen har både ett kallt och ett halvvarmt lagerutrymme.

Utöver mellanlagring ingår även varuhantering, omförpackning och lagerbokföring i våra tjänster. Det är möjligt att förena eller dela upp olika varuflöden i terminalen.

Terminalen i Riihimäki ligger norr om den så kallade Ring fyran invid motorvägen mellan Helsingfors och Tammerfors. Utdelningsavstånden är korta till olika delar av huvudstadsregionen.

Det finns en spårförbindelse i området, så det är möjligt att kombinera biltransporter med järnvägstransporter. Vi erbjuder en helhetsservice från avgångsplats till destination. Vi kan leverera produkter med bilar eller med tåg från kunden till terminalen och vidare.


Godshantering

På terminalen hanterar vi olika slags massgods, till exempel pallgods, byggprodukter och storsäckar.

Vi kan hantera produkterna med motviktstruckar eller hjullastare. Hanteringskapaciteten är max. fyra ton.


Lager

Terminalen har en areal på cirka 7 800 kvadratmeter, varav cirka 1 000 kvadrat är halvvarmt utrymme och cirka 6 800 kvadrat kallt utrymme. Det är möjligt att lossa gods på sido- och baklossningsställen.

Tack vare spåret som kommer till tomten går det enkelt att flytta över gods från långtradare till tåg eller tvärt om. Spårlängden i terminalområdet är cirka 100 meter.

Vi sköter lagerbokföring, rapportering, inventarier och fraktsedlar med hjälp av vårt lagerkontrollsystem som kan kombineras med kundens system med hjälp av EDI-förbindelser.

Kunden kan även hantera sina produkter via extranet och kan till exempel kolla lagersaldon eller skriva ut fraktsedlar.