Siirry sisältöön

Riihimäelle VR Transpointin uusi massatavaraterminaali

Riihimäen entisen tavara-aseman ja keskustan kupeeseen nousee VR Transpointin uusi massatavaraterminaali. Toiminta käynnistyy toukokuussa. Ensimmäinen asiakas on energiatehokkaiden eristysratkaisujen valmistaja Paroc.

Uusi terminaali tarjoaa kahdessa kymmenen metriä korkeassa telttahallissa yhteensä 7000 neliötä hyllytettyä, kylmää säilytystilaa. Maantieyhteyksien lisäksi terminaaliin tulee purku- ja lastausraide.

- Tila soveltuu monenlaiselle massatavaralle, joka ei yleensä tarvitse lämmitystä, kotimaan maantielogistiikan johtaja Harri Keihänen VR Transpointilta toteaa.

Kylmätilan lisäksi vanhasta tavara-asemasta kunnostetaan reilut tuhat neliötä terminaalin lämpimäksi osaksi. Vastaavia, pressuseinäisiä telttahalleja on käytössä muun muassa monissa satamissa ja sahoilla. 

Asiakkaalle lisäarvoa

VR Transpoint toimii asiakkaan partnerina terminaali- ja varastotoiminnoissa ja hoitaa lisäksi kotimaan kuljetukset teknisiin tukkuihin sekä suoraan rakentajille. Pitkälle viety IT-integrointi syventää VR Transpointin ja Parocin yhteistyötä. Impulssi asiakastarpeista tulee Parocin järjestelmistä.

– Asiakas saa lisäarvoa siitä, että varastointi, kuljetusten suunnittelu ja kotimaan jakelu hoidetaan yhtenä kokonaisuutena, Keihänen toteaa.

Päivittäin tavaraa tulee aluksi vaihtumaan noin parinkymmenen rekkakuorman verran.

- Terminaalissa kootaan rakentaja- ja tilauskohtaiset toimitukset eli varastossa on oltava jatkuvasti optimaalinen määrä eri tuotteita. 

Riihimäki valittiin paikaksi hyvän sijaintinsa vuoksi, sillä uusi terminaali sijaitsee välittömästi niin sanotun neloskehän pohjoispuolella ja Helsinki–Tampere-moottoritien kupeessa. Terminaalista on lyhyet jakeluetäisyydet muun muassa rakennustyömaille sekä rakennustuotteisiin erikoistuneisiin tukkuihin, joita on esimerkiksi Hyvinkäällä ja pääkaupunkiseudulla. 

 

Lue lisää Linkedistä >>