Siirry sisältöön
kuljetusasiakirjat

Kuljetusasiakirjat

Rahtikirja on osoitus lähettäjän ja VR Transpointin välisestä kuljetussopimuksesta. Rahtikirjan tietojen oikeellisuudesta vastaa lähettäjä. Oikein laaditut kuljetusasiakirjat takaavat onnistuneen tavaran toimituksen.

Rahtikirja on juridisena asiakirjana:

  • todiste siitä, että tavara on luovutettu kuljetettavaksi
  • sitoumus kuljettaa tavara ja luovuttaa se vastaanottajalle
  • todiste kuljetusehdoista

Rautatiekuljetusten kuljetusasiakirjat 

Rahtikirjan tekeminen Asiakirjat-sovelluksen kautta edellyttää sopimusasiakkuutta ja asiakaskohtaisia tunnuksia. Lisäpalveluna voimme tallentaa rahtikirjan lähettäjän toimittamien tietojen perusteella.

Rahtikirjan voi toimittaa myös Edifact- tai XML-sanomana. Sanomaliikenteestä sovitaan aina erikseen. Lisätietoja saat rautatielogistiikan myynnistä.

  • Rahtikirjan voi tehdä ja toimittaa mihin vuorokauden aikaan tahansa, rahtikirja tulee toimittaa VR Transpointille ennen kuljetukseen liittyvien vaihtotöiden aloittamista ja kansainvälisissä kuljetuksissa viimeistään kolme tuntia ennen suunniteltua rajan ylitystä.

Kirjaudu Asiakirjat-sovellukseen

Maantiekuljetusten kuljetusasiakirjat

Maantiekuljetuksissa rahtikirjan ja SSCC-kolliosoitelappujen tekeminen Logistics360-palvelun kautta ja kuljetusasiakirjojen selailu kuljetusdokumenttiarkistossa edellyttää sopimusasiakkuutta ja asiakaskohtaisia tunnuksia. Lisätietoja saat maantielogistiikan myynnistä.

Kirjaudu Logistics360-palveluun

Siirtoasiakirja

Jätteen siirtoasiakirja on jätelain edellyttämä asiakirja, jota on käytettävä jätteen siirrossa. Siirtoasiakirjan tarkoitus on todentaa jätteen haltijan vaihtuminen. Siirtoasiakirjaan merkitään valvonnan ja seurannan kannalta tarpeelliset tiedot muun muassa jätteestä, sen alkuperästä ja kuljettajasta. Vaarallisista jätteistä merkitään muita jätteitä tarkemmat tiedot.

Siirtoasiakirjan on oltava mukana koko jätteen siirron ajan ja se luovutetaan siirron päätyttyä vastaanottajalle. Siirtoasiakirja on laadittava ainakin kolmena kappaleena, jotta sekä haltijalle, jätteen kuljettajalle, että vastaanottajalle jää oma kappaleensa. Siirtoasiakirja tai sen jäljennös on säilytettävä kolmen vuoden ajan allekirjoituksesta.