Siirry sisältöön
metsäteollisuuden kuljetukset

Metsäteollisuuden palvelut

Pitkäaikainen kokemuksemme metsäteollisuuden kuljettajana takaa toimivan logistiikan.

Olemme monipuolinen kemiallisen ja mekaanisen metsäteollisuuden logistiikkakumppani. Pitkäjänteinen kehitystyömme yhdessä asiakkaiden kanssa on hionut toimitusprosessit nykyaikaisiksi ja joustaviksi.

Rautatieliikenteessä keskitymme säännöllisiin ja suuriin volyymeihin tuotantolaitoksilta satamiin ja tuotantolaitosten välisiin kuljetuksiin. Monipuolisesta vaunuvalikoimastamme löytyy vaunut kaikkiin metsäteollisuuden tarpeisiin. Erikoisosaamistamme on uusien tuotantolaitosten kokonaisratkaisut, joiden avulla rautatieliikenteestä saadaan mahdollisimman tehokasta.

Maantieliikenteessä hoidamme metsäteollisuuden suorien asiakas- ja satamatoimitusten koko- ja osakuormat. Erilaisilla kalustoratkaisuilla mahdollistamme kaluston monikäyttöisyyden, kiinteän ja irtonaisen tuotteen meno- ja paluukuljetusten synergian sekä tehokkaat toimitusprosessit. Maantielogistiikan palveluissa kuljetussuunnittelu on olennainen osa kotimaan kokonaispalveluja.

Kuljetuspalveluiden lisäksi tarjoamme muun muassa:

  • varastopalveluita lastaus-, purku- ja lajittelupalveluineen
  • huolinta- ja tullauspalveluita
  • konseptisuunnittelua
  • punnituspalvelua
  • satamavarastointia sekä
  • päästöraportointia.

Lue lisää monipuolisista oheispalveluistamme.

Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön sekä sähköiset rajapinnat että web-pohjaiset sovellukset kuljetustilauksista rahtikirjoihin aina kuljetuksen seurantaan ja vaunutilauksiin asti. Tutustu monipuoliseen oheispalveluvalikoimaamme.

raakapuukuljetukset

Puuraaka-ainelogistiikkamme perustuu valtakunnalliseen kuljetusjärjestelmään

Asiakkaitamme palvelevat omat puuraaka-ainelogistiikan suunnittelun, asiakaspalvelun ja liiketoiminnan kehityksen huippuasiantuntijat, jotka hyödyntävät kokemustamme alan parhaista käytännöistä.

Kotimaan palvelun perustana ovat kuljetusjärjestelmän lähtöalueet, terminaalit ja kuormauspaikat. Kotimaan kuljetuksissa käytämme omaa puuraaka-ainekuljetuksiin kehitettyä vaunukalustoamme.

Rautatielogistiikan palvelut

Kokonaisratkaisut

Kokonaispalvelu voi sisältää rautatie- ja maantiekuljetuksia sekä näiden yhdistelmiä. Kauttamme onnistuvat myös varastointi- ja terminaalipalvelut, lastaus ja purku sekä satamaoperointi ja huolinta. Räätälöimme ratkaisut asiakkaiden tarpeisiin.

Pendeli

Erityisesti puuraaka-aineiden osalta suosittu ja tehokas kuljetuskonsepti, jossa kyseiseen liikenteeseen osoitetut vaunut kiertävät vähintään kolmesti viikossa lähtö- ja määräpisteiden välillä.

Asiakasjuna

Määrättyinä päiviä säännöllisesti kulkevat kokonaiset asiakasjunat ovat metsäteollisuudessa suosittu ratkaisu erityisesti tehokkaisiin satamakuljetuksiin ja raakapuulogistiikkaan.

Vaunuryhmä

Muutaman vaunun tarpeeseen kuljetamme pienemmät vaunuryhmät perille laajaa runkojunaverkostoamme hyödyntäen. Runkojunien kokoonpano muodostuu useamman asiakkaan vaunuista.

Maantielogistiikan kuljetukset

Kokokuorma

Luotettavat ja täsmälliset kokokuormakuljetukset monipuolisella puoliperävaunu- tai täysperävaunukalustolla. Tarjoamme sahatavara-, sellu- ja paperikuljetuspalvelut kaikkialla Suomessa. Erittäin joustava palvelu esim. satama- ja laivauskuljetuksiin.

Osakuorma

Luotettavat osakuormakuljetukset monipuolisella puoliperävaunu- tai täysperäkalustolla. Tarjoamme sahatavara-, sellu- ja paperikuljetuspalvelut kaikkialla Suomessa.

Suorat kuljetukset

Suorat kuljetukset puoliperävaunukalustolla tai täysperävaunukalustolla säästävät aikaa, ovat turvallisia, ympäristöystävällisiä ja tuovat joustavuutta esim. tuotantolaitosten välisiin kuljetuksiin.

Suurten kuljetuserien kuljetukset maantiellä

Meno-paluukuljetus suurien sahatavara-, sellu- ja paperilähetyserien nopeaan, joustavaan ja tehokkaaseen siirtoon, joko yhdellä kuljetusyksiköllä tai useampaa kuljetusyksikköä hyödyntämällä, esimerkiksi satamatoimituksissa ja laivauksissa.