Kun logistiikka ratkaisee

Talvivarautumisen tärkeimmät asiat: yhteistyö ja ennakointi

Suomen rataverkko on 90-prosenttisesti yksiraiteinen, joten häiriö yhdessä paikassa heijastuu nopeasti koko maan liikenteeseen. Ratojen kunnossapito korostuu talvikuukausien lumipyryjen aikana – ja erityisesti niitä ennen.

20.12.2022 - Kotimaasta


Olemme logistiikan kokenut moniosaaja - raiteilla ja renkailla

Tarjoamme rautatielogistiikan sekä maantielogistiikan palveluita, jotka vastaavat teollisuuden tarpeisiin.

Massatavaroiden kuljettaminen on arkeamme.

Kiertotaloutta tukemassa – lasi liikkuu liukkaasti

Uusioaineksen kuljetukset vaativat tarkkuutta aikatauluissa, nopeaa reagointikykyä asiakastilauksiin sekä puhtautta kuljetuskalustolta. VR Transpoint ja Transitar hoitavat kuljetukset aina parhaiten soveltuvalla kalustolla.

20.12.2022 - Yhdessä asiakkaan kanssa

Uusi dieselveturi Dr19 tuo radoille vähäpäästöistä tehokkuutta

VR Groupin uusille Dr19-dieselvetureille on varattu tärkeä osa tulevien vuosien rautatielogistiikassa. Veturin edistyksellinen tekniikka mahdollistaa entistä vähäpäästöisemmän liikenteen ja toimitusvarmuuden parantamisen. Lisäksi asiakastarpeisiin voidaan vastata entistä tarkemmin. Tulevaisuudessa veturi voi toimia myös akkujen voimalla kuten nykyiset hybridiautot.

24.5.2022 - VR Transpoint nyt

Rautateiden tavaraliikenne nopeutti Suomen teollistumista

Rautatieliikenne käynnistyi Suomessa 160 vuotta sitten, ja junissa oli heti myös tavaravaunuja. Vuonna 1870 avattu Pietarin rata oli ensimmäinen tavaraliikenteen valtaväylä. Suomen vientiteollisuuden kasvu alkoi, kun sisämaan teollisten keskuksien ja rannikon satamakaupunkien välille rakennettiin rautatieyhteydet 1800-luvun lopussa.

24.5.2022 - Kotimaasta

Myyntityötä ihmiseltä ihmiselle

Keijo Peteliusta voi huoletta kutsua pitkän linjan myyjäksi ja rautatieläiseksi. Työura VR:n palveluksessa alkoi vuonna 1983 ja päättyi maaliskuussa 2022. Petelius jää eläkkeelle hyvillä mielin ja muistelee työuransa mieluisimpina hetkinä onnistumisia, joita on saavutettu yhdessä asiakkaiden kanssa.

24.5.2022 - Asiantuntija

Vastuullisuus ja turvallisuus saivat kiitosta asiakkailta

Asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan VR Transpoint on vastuullinen ja turvallisuutta edistävä toimija. Kiitosta sai myös henkilökunnan palvelualttius, mutta toimitusvarmuuteen toivottiin parannusta. Kaupallinen johtaja Eljas Koistinen uskoo, että kehitystä saadaan aikaan toimitusvarmuuteen kohdistettujen toimenpiteiden ja entistä tarkemman datan yhteisvaikutuksella.

21.3.2022 - Kotimaasta

Yhteistyö on vastuullisuuden tärkein voimavara

VR Transpointissa vastuullisuuden edistäminen perustuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden ja henkilökunnan kanssa. Asiakkaiden logistiikan CO2-päästöjä vähennetään uusilla kuljetuskonsepteilla ja kalustoratkaisuilla. Turvallisuuden parantumisesta kertoo tapaturmataajuuden laskeva trendi. Ilman läheistä yhteistyötä moni hyvä asia olisi jäänyt toteuttamatta, muistuttaa VR Transpointin johtaja Martti Koskinen.

21.3.2022 - VR Transpoint nyt