Kun logistiikka ratkaisee

Pentti Hirvonen, kuljetusyrittäjä toisessa polvessa.

Pentti Hirvonen, kuljetusyrittäjä toisessa polvessa.

Kuljetusyrittäjä arvostaa pitkäaikaista yhteistyötä

25.11.2015

Pentti Hirvonen tietää, että avoimesta ja luottamuksellisesta yhteistyöstä hyötyvät kaikki: VR Transpoint, liikennöitsijä ja asiakkaat.

22. syyskuuta oli varmasti syksyn parhaita päiviä kuljetusyrittäjä Pentti Hirvoselle.

Varhain aamulla Vantaan Kaivokselassa Volvo Centerin pihalla odotti luovutusta uutuuttaan kiiltävä, VR Transpointin vihreään ja valkoiseen teipattu Volvo FH540.

Hirvonen tutustui autoon tarkasti yhdessä kuljettaja Matti Haklinin kanssa, vaikka ei enää aiokaan tarttua Volvon rattiin.

– 30 vuotta ajoin. Kilometrejä tuli ihan riittävästi, Hirvonen naurahtaa.

Hirvosen yritys Kuljetusliike V. Hirvonen Ky on hänen isänsä peruja, perustettu jo vuonna 1951.

Nykyisin Hirvonen omistaa kuljetusliikkeen 50/50 tasaosuuksin veljensä Matin kanssa. Autonkuljettajia on kahdeksan, VR Transpointille töitä tekeviä autoja viisi.

Uuden Volvon varustelu ei jätä juuri toivomisen varaa. Euro 6 –päästönormien mukainen moottori tuottaa 540 taloudellista ja vähäpäästöistä hevosvoimaa.

Ohjaamossa on kiitettävästi elektroniikkaa, muun muassa VR Transpointin liikuteltava ajoneuvotabletti, jonka kautta kuljettaja saa muun muassa ajomääräykset, lastausajat ja ohjeistukset.

Uudella Volvolla ajetaan pian tyypillistä massatavaraa: rakennustarvikkeita, paperia, sahatavaraa ja panimotuotteita.

V. Hirvonen Oy:n yhteistyö VR Transpointin kanssa alkoi jo 90-luvulla silloisen Combitransin aikoihin. 2000-luvulla VR Transpointin osuus Hirvosen töistä on kasvanut entisestään.

– Yhteistyö on toiminut hyvin. Arvostan avoimuutta sekä sopimuksissa että kanssakäymisessä, Hirvonen linjaa.

Pitkäaikaisista sopimussuhteista hyötyvät kaikki osapuolet. Vakikuljettajat tietävät miten asiakkaan tontilla pitää toimia. Turvallisuus paranee, täsmällisyys kasvaa ja asiakas saa juuri sitä mitä on tilannutkin.

Hirvonen korostaa, että kuljettajan vastuu turvallisuudesta on kasvanut jatkuvasti. Työ on itsenäistä, ja asiakkaiden turvaohjeiden noudattaminen on täysin kuljettajan omalla vastuulla.

– Kaikilla kuljettajillamme on työturvallisuuskortti, ja he käyvät määräajoin koulutuksessa. Lisäksi on erittäin tärkeää, että kaikki kuljettajat todella sisäistävät turvasäännökset. Teollisuuslaitosten alueella ei esimerkiksi saa tupakoida edes autossa. Palautetta tulee herkästi, jos turvamääräyksissä lipsutaan, Hirvonen sanoo.