Kun logistiikka ratkaisee

Suojavaatteiden oikea käyttö on erottamaton osa turvallisuutta.

Suojavaatteiden oikea käyttö on erottamaton osa turvallisuutta.

Turvallista kesää!

27.6.2014

Kesällä sattuu ja tapahtuu – rautatielogistiikassa valitettavasti viime vuosina myös työtapaturmia useammin kuin muulloin. Kesän turvallisuuskampanja on VR Transpointin keino kääntää tilastot toiseen suuntaan.

Teksti: Vesa Ville Mattila

VR Transpoint aloitti toukokuussa turvallisuuskampanjan työtapaturmien vähentämiseksi kesäkuukausina. Kampanjan myötä esimiehet ja työpaikkojen infomonitorit muistuttavat säännöllisesti ajankohtaisista turvallisuusseikoista.

”Vaihtotöissä ja ratapihoilla pitää ennen kohta koittavaa kesälomaakin keskittyä turvalliseen työntekoon ja junaturvallisuuteen eikä antaa ajatusten karata. Toisaalta taas lomien jälkeen jokaisen työntekijän tietoja täytyy järjestelmällisesti päivittää”, sanoo turvallisuuspäällikkö Matti Taina.

Erityisesti hellepäivät heittävät haasteen työturvallisuudelle. VR Transpoint muistuttaa riittävästä nestetankkauksesta, työn tauottamisesta ja vetäytymisestä tarpeen tuleen varjoon. Myös vaatetukseen kannattaa kiinnittää huomiota.

”Suojatakin voi vaihtaa lyhythihaiseen huomiopaitaan, sen sijaan housunlahkeita ei saa lyhentää”, Taina toteaa.

”Kaikki asianmukaiset henkilösuojaimet kuuluvat kuvaan joka säällä. Suojakypärän otamme valtakunnallisesti käyttöön alkusyksyn aikana.”

Kesän turvallisuuskampanja on jo todistanut tehokkuutensa. Toukokuussa työtapaturmien määrä puolittui verrattuna viime vuoden vastaavaan ajankohtaan. •

 

Kolme kesän turvallisuustekijää::

  • Keskittyminen
  • Vaatetus
  • Nesteytys